Her gikk det galt igjen – store mørketall for arbeidsulykker

Her gikk det galt igjen – regner med store mørketall for arbeidsulykker

En mann ble skadet i forbindelse med arbeidsulykken på Strømsø torg forrige tirsdag, men det skal gå bra med mannen.
En mann ble skadet i forbindelse med arbeidsulykken på Strømsø torg forrige tirsdag, men det skal gå bra med mannen. Foto: Tore Sandberg

Årlig får Arbeidstilsynet rundt 20 meldinger om alvorlige arbeidsulykker i distriktet. Men det regnes med at enda flere ikke meldes inn.

DRAMMENSREGIONEN: Tirsdag formiddag i forrige uke ble en mann i 40-åra skadet etter arbeidsulykke i Drammen sentrum. Det er foreløpig noe uvisst hva som helt konkret skjedde, men mannen skal ifølge HR-ansvarlig i POB Stine Lind, ha falt ned fra et lasteplan.

– I forbindelse med mottak av materialene har den ulykkesberørte og lasten kommet i fysisk berøring med hverandre uten at vi vet hvordan. Vedkommende falt deretter, med den konsekvens at vedkommende falt av lasteplanet, sa Lind tidligere denne uka.

Ifølge Runar Hauge, tilsynsleder i Arbeidstilsynet i Buskerud, skal det etter forholdene gå bra med mannen som ble skadet på jobb.

Han forteller til Drammens Tidende at de ikke kan konkludere om selve hendelsesforløpet før de har samlet, sammenstilt og vurdert all tilgjengelig informasjon.

Derfor har de heller ikke konkludert om tirsdagens arbeidsulykke er i graden «alvorlig» eller ikke.

– Må og skal unngås

Ifølge Hauge kan oppfølging av arbeidsulykker deles inn i tre steg:

Først er det faktainnsamling som innhenting av skriftlig dokumentasjon og/eller intervju av involverte personer, så er det dokumentasjon av fakta før det tredje som er eventuell reaksjonsbruk, sier Hauge.

Les hele artikkelen her på www.dt.no