Anleggsarbeideren ble bare 26 år: Fortell verden om Steinar

Steinar Angelskår var bare 26 år gammel da han mistet livet i en arbeidsulykke. Øystein og Marit Angelskår fikk den tyngste beskjeden en mor og far kan få.

Der sto presten.

– Han spurte om å få komme inn. Vi gikk opp i stuen og satte oss ned sammen alle tre. Han sa det rett ut: Steinar er død, sier Marit Angelskår.

Klemulykke

Presten var på vakt i kommunens kriseteam, og fortalte at sønnen hadde omkommet i en arbeidsulykke ved det lokale steinknuseverket Oster Pukk og Sand.

Den 26 år gamle skiftreparatøren skulle spyle sand fra et transportbånd da ulykken skjedde.

Ifølge tilsynsrapporten mistet han balansen under rengjøringen, og falt ned på det kjørende båndet. Så ble han kilt fast mellom transportbåndet og en sidefanger av stål.

Mens foreldrene bearbeidet sorgprosessen, foregikk etterforskningen av arbeidsulykken for fullt.

Allerede måneden etter ulykken skrev Arbeidstilsynet i en rapport at ledelsen ikke hadde kartlagt farer i driften godt nok. I tillegg avdekket de at nødstoppbryteren på transportbåndet ikke fungerte.

– HMS må være første prioritet

«Når eg skal fortelje verda om deg, vil eg fortelje at du likte motor, kraft og rørsle, at du for meg var verdas beste sjåfør uansett kjøretøy.» (7. vers.)

Det er nå fem og et halvt år siden ulykken, men foreldrene tenker fortsatt på sønnen hver dag.

«Eg skal fortelja verda om deg, eg skal fortelje om deg og ditt liv, så minna om deg lever vidare og du alltid er med meg.» (Siste vers av søsterens dikt til Steinar Angelskår.)

Les hele artikkelen her på www.bygg.no