Nina Lise (56) døde i kranvelten. Nå er saken avsluttet

Foto: Gorm Kallestad /NTB
 13.05.24 07:12

6. januar i fjor veltet den 63,9 meter høye krana over Melhustorget. Nina Lise Berg (56) døde og to andre fikk lettere skader.

Nå er saken avsluttet både hos politiet og Arbeidstilsynet. Ingen straffes i saken, og ingen har fått overtredelsesgebyr fra Arbeidstilsynet.

– I en tragisk sak med store konsekvenser for mange involverte skulle vi selvfølgelig ønske det var mulig å konkludere mer konkret med hvorfor ulykken skjedde, skriver spesialrådgiver Stig Magnar Løvås i Arbeidstilsynet i en e-post til Adresseavisen.

Henlagt

I etterkant av hendelsen, har det vært en omfattende politietterforskning.

Hent AS og Kranor AS hadde begge status som mistenkte i saken Politiet henla straffesaken mot Kranor AS som intet straffbart forhold bevist.

Saken mot Hent AS ble henlagt og overført til Arbeidstilsynet. Som nå også har konkludert. Ingen straffes i saken, og ingen har fått overtredelsesgebyr fra Arbeidstilsynet.

«Med bakgrunn i sakkyndig rapport geoteknikk og statikk, legges imidlertid til grunn at den mest sannsynlige årsaken til kranvelten var at avstanden mellom betongvegg/hulldekke over kjeller og kranunderstellets fundamentballast var så liten at det har oppstått kontakt.» Videre heter det at når kontakt oppstår, endres det statiske systemet for kranen vesentlig og den velter. «Den sterke vinden synes åpenbart å ha bidratt til kontakt», skrev politiet da det ble klart at sakene ble henlagt.

Les mer om saken på www.avisagaula.no

Les også artikkel i www.bygg.no 

Skroll til toppen