Direktøren i Arbeidstilsynet trekker seg

Direktøren i Arbeidstilsynet trekker seg

Publisert 19.01.2024 – Lesetid: 2 min
Bildet viser Trude Vollheim

Trude Vollheim har i dag orientert Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) om at hun trekker seg fra sin stilling som direktør for Arbeidstilsynet.

– Etter grundig og tung vurdering har jeg gitt AID beskjed om at jeg trekker meg fra min stilling med umiddelbar virkning, sier Trude Vollheim.

Avgjørelsen kommer etter at Arbeids- og inkluderingsdepartementet har fått et varsel om kritikkverdige forhold i Arbeidstilsynet.

– Selv om jeg i stort ikke kjenner meg igjen i beskrivelsene av Arbeidstilsynet som gis i varselet og media, så vil jeg av hensyn til alle ledere og ansatte nå fratre slik at etaten forhåpentligvis kan få ro til å konsentrere seg om det viktige samfunnsoppdraget som etaten har. Begrunnelsen for at jeg ikke kjenner meg igjen, har jeg gjort grundig rede for og dokumentert i redegjørelsen som er sendt til Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Dette er ikke en beslutning det var lett å ta, men gitt situasjonen den eneste riktige nå. Jeg vil takke alle de dyktige medarbeiderne og lederne i Arbeidstilsynet for samarbeidet gjennom sju år. Jeg er stolt over den innsatsen etaten gjør hver dag for det norske arbeidslivet, sier Vollheim.

Vollheim ønsker ikke å gi flere kommentarer til varselet eller medias omtale av saken nå.

Les hele nyhetsmeldingen HER

Skroll til toppen