4,5 mill. i bot etter dødsulykke

Bergene Holm ilagt millionbot etter dødsulykke

Bergene Holm vedtar ikke forelegget som politiet i Innlandet har ilagt dem som følge av en dødsulykke i 2018. Saken vil dermed bli behandlet i Glåmdal tingrett på Kongsvinger. Foto: Terje Pedersen / NTB

Trelastleverandør Bergene Holm er ilagt en bot på 4,5 millioner kroner etter at en mann omkom i en ulykke på et av bedriftens sagbruk i 2018.

Politiet i Innlandet har nå siktet selskapet Bergene Holm AS for brudd på arbeidsmiljøloven, og ilagt et forelegg på 4,5 millioner kroner på grunn av hva politiet mener er manglende sikring, skriver NRK denne uken.

– Etterforskningen har vist at det var store mangler på de tekniske installasjonene, som skulle hindre at de ansatte kunne bli påført skade. Dette mener vi bedriften har et strafferettslig ansvar for, sier politiadvokat Henning Klauseie til NRK.

Klauseie forklarer for statskanalen at størrelsen på boten må sees i sammenheng med økonomien i selskapet.

Les mer på bygg.no

Skroll til toppen