Verdens første helelektriske mobilkran

Lanserte verdens første helelektriske mobilkran

FØRST I VERDEN – PÅ LØRENSKOG: Fra venstre Stortingets visepresident Ingjerd Schou (H), kranfører Elmer Kildal, styreleder Harald Kynningsrud, daglig leder Eirik Kynningsrud i Kynningsrud Nordic Crane og Thomas Bohlin fra Liebher med verdens første helelektriske mobilkran.
I løpet av de siste tre årene har kranaktøren fra Halden investert over 500 millioner kroner i nye moderne mobil- og lastebilkraner, som enten er elektriske eller bygget for biodiesel eller miljøolje.
Med 300 ansatte og 300 maskiner gjennomføres det flere tusen løft per dag fra firmaet, som har spesialisert seg på utleie og prosjektgjennomføring i Norge og Sverige.

Kynningsrud elektrisk kran01

Kranen har en løfteevne på 250 tonn og har en batterikapasitet på tre timer. Batteriet er 95 prosent resirkulerbart.

– Vi ønsker å sitte i førersetet på å levere det beste og mest miljøriktige utstyret til bransjen, og har jobbet langsiktig med Liebherr i flere år. Da vi ble forespurt om å være med på denne verdenslanseringen sa vi selvfølgelig ja til det. Norge er definivivt et foregangsland når det gjelder fossilfrie byggeplasser og elektrifisering av anleggsmaskiner, og det er vi stolt over å være en del av, sier Kynningsrud.

Han forteller at selskapet var tidlig ute for å posisjonere seg i forhold til fossilfri byggeplass.

Les hele nyheten på bygg.no

LSI-ønsker Kynningsrud lykke til med helelektrisk kran, og syntes det er hyggelig at vi kan bidra til sikre løft i selskapet.

Skroll til toppen