Snart bruker bilbergeren hologrambriller

Falck veihjelp og konsulentselskapet Sopra Steria tester i disse dager ut en løsning som tar HoloLens-teknologi ut på landeveien. Resultatet kan bli nesten dobbelt så mange reparasjoner på stedet.

VIRTUELL VEIHJELP. I nær fremtid kan hologramteknologi hjelpe deg ved motorhavari. Her er bilberger Torger Fuglerudsveen i Falck i gang med å teste ut teknologien.
VIRTUELL VEIHJELP. I nær fremtid kan hologramteknologi hjelpe deg ved motorhavari. Her er bilberger Torger Fuglerudsveen i Falck i gang med å teste ut teknologien. Foto: Sopra Steria
SIST OPPDATERT

Et glimt av fremtiden

Magne Ekerum, industridesigner og designleder i Sopra Steria, forteller at resultatene fra forprosjektet er svært lovende.

– Vi har fått et glimt av hvordan HoloLens kan brukes for å effektivisere og modernisere Falcks tjenester, om det er bedre veihjelp, mer effektiv skadetaksering eller bistand ved større bergingsoppdrag. Jeg tror Falck blir landets første bilredningstjeneste som tar i bruk hologramteknologi med blandet virkelighet. Bileierne blir de store vinnerne. De kan glede seg over raskere reparasjoner og hurtigere forsikringsoppgjør, sier han.

Positiv bilberger

I forprosjekt fikk Torger Fuglerudsveen, bilberger og bilansvarlig hos Falck i Oslo, prøve HoloLens 2-brillene. Han er positiv til å bruke slike briller i sitt daglige virke.

– Løsningen var enkel å forstå, og det gikk fint å kommunisere med ekspertene og utføre deres instruksjoner. Med slike briller tror jeg vi skal klare å utføre flere reparasjoner på stedet – og dessuten stille bedre diagnoser, sier Fuglerudsveen.

Les mer på www.tungt.no og tenk samtidig på hvordan hologramteknologien f.eks. kan brukes i praktisk undervisning

Skroll til toppen