Regionale verneombud stenger ned flere byggeplasser hver uke

– Det foregår like mye ulovlig arbeid selv om det er et virus i samfunnet, sier Lars Mamen i Fair Play Bygg – Oslo og Omegn.

– Det er flere tilfeller hver uke der regionale verneombud må stanse arbeidene på ulike byggeplasser fordi de mener det er fare for liv og helse. I de fleste tilfellene stenges byggeplassene på grunn av farlig arbeid i høyden med manglende personlig sikring eller kollektiv sikring, sier Edvard Eidhammer Sørensen, rådgiver og faglig ansvarlig for de regionale verneombudene (RVO) i Fellesforbundet.

Byggeindustrien skrev tidligere denne våren at de 15 regionale verneombudene i Fellesforbundet fortsatt kontrollerer byggeplasser i ulike deler av landet. Av smittevernhensyn holder de imidlertid god avstand, og observerer virksomheter fra utsiden.

Edvard Eidhammer Sørensen, rådgiver og faglig ansvarlig for de regionale verneombudene (RVO) i Fellesforbundet. Foto: Fellesforbundet

– Arbeidstilsynet må ut igjen

Verneombudene observerer først og fremst små og mellomstore byggeplasser, hvor arbeiderne i liten grad er organiserte. På store byggeplasser med mange fagorganiserte er det ofte bedre forhold.

Les hele artikkelen på bygg.no

Skroll til toppen