Toppmeny

Borerigger skal nå ha vern mot bevegelige deler.

Alle mobile borerigger skal ha vern mot bevegelige deler

Publisert 17.04.2020

Arbeidstilsynet har i en prinsipiell avgjørelse besluttet at mobile borerigger skal utstyres med vern mot alle bevegelige og roterende deler som utgjør en risiko for skade på liv og helse ved berøring. Avgjørelsen gjelder mobile borerigger brukt over jord til fjellboring og brønnboring.

– Borerigger kan være livsfarlige. Det er derfor viktig at de er installert med rett type vern, og at de brukes slik de skal. For eksempel skal nødstoppsnor kun benyttes dersom det ikke er praktisk mulig å ettermontere vern som hindrer adgang til faresonen, sier seksjonsleder Tore Jeppe Sørhaug, i Avdeling for arbeidsmiljø og regelverk i Arbeidstilsynet.

Les hele meldingen fra Arbeidstilsynet her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrev med nyheter og aktuelt