Arbeidstilsynet godkjenner e-læring i sertifisert sikkerhetsopplæring

Hans Chr. Elmholdt i Lifting & Safety International AS er fornøyd med Arbeidstilsynets revisjon. Foto: LSI

Arbeidstilsynet åpner for å bruke e-læring og videolæring i den sertifiserte opplæringen på kran, truck og masseforflyttingsmaskiner.

Det er godt nytt for Hans Chr. Elmholdt i Lifting & Safety International AS, som står klar med Modul 1 i form av e-læringskurs, blant annet fra Trainors kursplattform.

På grunn av koronasituasjonen har Arbeidstilsynet fremskyndet revisjon av opplæringsplanen for Modul 1.1. Ny opplæringsplan Modul 1, vedtatt 23. mars 2020 utg. 2.0. fastsetter at modulen kan gjennomføres som e-læring. Forutsetning er at e-læringskurset oppfyller spesifikke kvalitetskrav.

Kvalitetskravene er angitt i Opplæringsplan for sertifisert sikkerhetsopplæring.

LSI med godkjent Modul 1

– Dette er svært gode nyheter, sier Trond Løfqvist i Trainor, som i sin opplæringsportal tilbyr Lifting and Safety International (LSI) sitt e-læringskurs HMS – Arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser – Modul 1.

LSI sitt kurs oppfyller alle vilkårene i den reviderte opplæringsplanen, sier Hans Chr Elmholdt i LSI. Han lover at oppdatert versjon Modul 1 – 2020 vil være klar i april og opplyser om gode tilbakemeldinger fra bedrifter og utdanningsinstitusjoner som har testet og brukt kurset som støtteundervisning

Les hele nyhetsmeldingen fra Trainor – her

Skroll til toppen