Toppmeny

Hele Norge er tilbake på skolebenken

Tidenes omstillingsmulighet for næringslivet når staten dekker lønn i arbeidsgiverperioden

Janne Aas-Jakobsen
«Vi dekker lønnsutgiftene fra dag 1 under permittering, dersom det kan dokumenteres at arbeidstakeren driver kompetanseheving, utvikling eller innovasjon i arbeidsgiverperioden», skulle jeg ønske det stod leste i avisen i dag.

Nettsteder konkurrerer som å tilby linker til webinarer, online møteplasser og andre kilder til kompetanse og samhandling. Aldri har det vært lettere å lære seg noe nytt og samhandle med mennesker utenfor kontoret. Nå ser det ut til at mange kommer til å få tid til det også, på statens regning.

For endelig må vi gjøre de endringene vi vet vi burde og kunne gjort for lenge siden – men har latt være fordi vi har hatt en trygg jobb, hvor sjefene heller ikke har giddet å ta omstillingen.

Still krav til bedriftene som nå skal motta store beløp fra fellesskapet, i form av dekning av arbeidsgiverperioden ved permittering, om at de må sysselsette den ansatte med kompetanseheving, utvikling eller innovasjonsoppgaver i perioden.

Sånn kan vi stille bedre forberedt til å ta igjen det tapte, når denne usikre perioden er over.

Les hele artikkelen som fokuserer på digital læring på www.bygg.no

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrev med nyheter og aktuelt