Toppmeny

– Norske arbeidstakere møter digitaliseringen med selvtillit

Hele 83 prosent av oss føler at vi har kunnskapen som skal til for å møte digitaliseringen i arbeidslivet.

Eivind Bøe, daglig leder i Randstad

– Randstad Workmonitor viser at det er vilje blant norske arbeidstakere til å dra sin del av lasset i forhold til å tilegne seg digitale ferdigheter. 82 prosent av oss ønsker å heve kompetansen slik at vi er aktuelle som morgendagens ansatte. Da er det også helt avgjørende at norske bedriftsledere tar sitt ansvar og legger til rette for utvikling, sier Bøe.

En av grunnen til at folk skifter arbeidsgiver oftere er ønske om å lære og utvikle seg. Bytte av arbeidsgiver og arbeidsoppgaver gir en bratt læringskurve. Frykt for å miste ansatte kan ironisk nok være en av grunnene til at arbeidsgivere ikke tør investere i opplæring av egne ansatte.

Man kommer med andre ord inn i en ond sirkel hvor skiftene av jobb kommer stadig hurtigere.

– Som arbeidsgiver må man ta inn over seg at rekruttering blir stadig viktigere i en verden som endrer seg hurtig. Samtidig må man i større grad sørge for god videreopplæring av egen ansatte, sier Bøe.

– Det ene utelukker ikke det andre. De bedrifter som har de beste opplæringssystemer vil nok også se at det er enklere å rekruttere og ikke minst beholde egen ansatte, avslutter Bøe

Les hele nyhetsmeldingen på www.bygg.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrev med nyheter og aktuelt