Toppmeny

Ny «Sikkerhetspark» skal redusere ulykkene i Bygg og anlegg i Sverige

berndt_jonsson.png

– Det kommer att finnas träningsstationer för många olika riskmoment inom bygg- och anläggningssektorn, säger Berndt Jonsson, nationell samordnare för arbetsmiljö på Sveriges Byggindustrier.

BI-NYHETER2018-10-03

Ny säkerhetspark ska minska olyckorna

Utanför Arlanda flygplats i Stockholm planeras en fysisk träningsanläggning för att träna dem som arbetar i byggbranschen på säkerhet. Berndt Jonsson, nationell samordnare för arbetsmiljö på Sveriges Byggindustrier, svarar på tre snabba om den framtida säkerhetsparken.

Vad är en fysisk säkerhetspark?
– Det är en fysisk träningsanläggning där människor som arbetar i byggbranschen ges möjlighet att träna säkerhet och reflektera kring beteende och attityder. Det kommer att finnas träningsstationer för många olika riskmoment inom bygg- och anläggningssektorn. Parken byggs på en 1500 kvadratmeter stort område vid Arlanda flygplats.

Det här blir ett nytt verktyg för att minska olyckorna i branschen.

LSI-kommentar:

Dette høres spennende ut, og les mer om planene på www.sverigesbyggindustrier.se