Nytt risikoverktøy for Arbeidstilsynet

Direktoratet for Arbeidstilsynet hadde denne uken intern lansering av et helt nyutviklet dataverktøy for risikovurdering. Sjøfartsdirektoratet har lang erfaring i bruk av slikt verktøy, og var derfor invitert til å dele sine erfaringer under et seminar i Trondheim.

Meeting delegation gathered for a photograph outside office.

Omkring 50 personer fra Direktoratet for Arbeidstilsynet var til stede under seminaret, som også ble sendt direkte over intranettet til Arbeidstilsynet. Dataverktøyet som ble demonstrert skal lanseres for Arbeidstilsynets brukere i slutten av mai.

Representanter fra det irske arbeidstilsynet var også til stede under seminaret, der de presenterte risikoverktøyet BeSMART.ie.

Nyttige erfaringer

Seniorrådgiver Rune Flessen i Arbeidstilsynet, sier det var veldig nyttig å høre Sjøfartsdirektoratets erfaringer.

– Siden vi begge er tilsynsmyndighet, er det en del likhetstrekk mellom etatenes behov, spesielt med bruk av sjekklister. Samtidig er vi også forskjellige siden vi i vårt arbeid spesifiserer kjente risikofaktorer mer. Men uansett synes vi det er veldig viktig at vi kan dele hverandres erfaringer på denne måten, sier Rune Flessen.

Samlet i en portal

Stange opplyste at direktoratet tidligere hadde to ulike inngangsporter til risikoverktøyet, en for lasteskip www.lastrisk.no og en for fiskefartøy, www.fiskrisk.no.

Les mer om tilsynenes erfaringer med risikovurdering på www.sdir.no 

Skroll til toppen